Digital medieproduktion

Särskild kurs – Digital medieproduktion

(Heltid Distans) 

Du arbetar bland annat med att skapa webbproduktion, podcast, vlogg, grafisk design, illustration och rörlig grafik. Du lär dig programvaror och annan teknik främst för arbete mot nätbaserade plattformar. Under kursen arbetar du med Audition, WordPress, Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator och Indesign. Kursen ger dig kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser.

I projektarbeten skapar vi material för att marknadsföra exempelvis miljö- och samhällsfrågor. Du kan använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra design-, konst- eller fotoutbildningar.

Kursen är på distans och innebär studier via en digital plattform. Vi träffas i studiegrupper för kollektivt lärande. För att kunna delta i kursen behöver du ha en dator med webbkamera och tillräcklig prestanda för att klara av de programvaror vi arbetar med.

Målgrupp

Kurserna i medier & kommunikation ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom grafisk form och kommunikation för publicering till både skärm och tryck. Kursen är för dig som vill uttrycka dig i text, bild och form!

Fakta

Kurstid:  2024-08-19 – 2025-06-05

Kursplats: Distansundervisning

Studietakt: heltid

Kurslängd: 1 år

Kostnad: 3200kr

Antagningsvillkor: grundskola eller motsvarande, datorvana

Studiemedelsberättigad: ja

Studieintyg: Intyg med information om undervisningens omfattning med ingående ämnen ges till kursdeltagare som erlagt kursavgiften samt varit närvarande mer än 80% av kurstiden