Medieproduktion Grund

Medieproduktion Grund

Uttryck din kreativitet!

Du arbetar med programvaror för tryck och digitala medier som Illustrator, Photoshop, Indesign, och Animate. Du får skapa trycksaker som exempelvis affischer och foldrar, men även interaktivt informationsmaterial. I webbproduktioner arbetar du med Html, Css och WordPress.

Kursen ger dig kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser. I projektarbeten skapar vi material för att marknadsföra exempelvis miljö- och samhällsfrågor.
Många väljer den här kursen för att använda sina kunskaper i sitt befintliga arbete eller söka vidare till andra utbildningar inom samma område.

Kursen är på distans och innebär studier via en digital plattform. Vi träffas i studiegrupper för kollektivt lärande och under läsåret förekommer också närträffar på skolan. För att kunna delta i kursen behöver du ha en dator med webbkamera och tillräcklig prestanda för att klara av de programvaror vi arbetar med.

Målgrupp

Du söker grundläggande kunskaper i grafisk form & kommunikation. Du har konstnärlig fallenhet och/eller intresse för formgivning inom olika yrken.

Fakta

  • Kurstid:  2024-08-19- 2025-06-05
  • Kursplats: Runö folkhögskola
  • Kurslängd: 39 veckor – deltid, distans med 4 närträffar
  • Antagningsvillkor: Grundskola eller motsvarande.
  • Kurskostnad: 1700kr