Crossmedia & design

Särskild kurs – Crossmedia & design

Uttryck din kreativitet! 

Du arbetar bland annat med att skapa tidningar, affischer, broschyrer, foto, illustrationer, film och animationer. I kursen finns inslag av både digitala och analoga uttrycksformer.

Du får arbeta med programvaror för tryck och digitala medier som Illustrator, Photoshop, Indesign, Animate, Premiere, After Effects. I webbproduktioner arbetar du med Html, Css, WordPress.

Kursen ger dig kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser. I projektarbeten skapar vi material för att marknadsföra exempelvis miljö- och samhällsfrågor. Vi gör också produktioner med externa uppdragsgivare. Du kan använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra design-, konst- eller foto-utbildningar.

Målgrupp

Du söker grundläggande och fördjupade kunskaper i grafisk form & kommunikation. Du är intresserad av att söka dig vidare inom det grafiska området via fortsatt utbildning. Du har konstnärlig fallenhet och/eller intresse för formgivning inom olika yrken.

Fakta

Kurstid: 2024-08-19 – 2025-06-05

Kursplats: Runö folkhögskola, Hälsobrunnsgatan 10 Stockholm

Studietakt: heltid

Kurslängd: 1 år

Kostnad: 3200kr

Antagningsvillkor: grundskola eller motsvarande, datorvana

Studiemedelsberättigad: ja

Studieintyg: Intyg med information om undervisningens omfattning med ingående ämnen ges till kursdeltagare som erlagt kursavgiften samt varit närvarande mer än 80% av kurstiden